Wie ben ik

Ik ben Ellen Migerode: vrouw, partner, mama, plusmama, dochter, vriendin,… Doorheen mijn eigen traject van persoonlijke groei ontdekte ik mijn passie voor het begeleiden van mensen.

Het starten van mijn eigen praktijk was iets waar ik al enkele jaren naartoe aan het werken was.
Tot een aantal jaren geleden het bedrijf waar ik voor werkte in faling ging.
Toen kwam alles in een stroomversnelling.  Wat voor velen van mijn collega’s aanvoelde als een groot verlies was voor mij een bevrijding.  Toen pas besefte ik hoe vast ik zat in mijn job en hoe de waarden die ik heb al lang niet meer overeenkwamen met die van het bedrijf.  Het wegvallen van de gouden kooi was langs de ene kant een bevrijding maar ook heel onzeker voor wat komen zou.

Het pad lag open….maar met de nodige obstakels.
Met goede moed het nieuwe pad bewandelend werd er een auto-immuunziekte vastgesteld die mijn wereld op zijn kop gezet heeft.
Ik ben ervan overtuigd dat het jaren functioneren in een job die niet meer aanleunt bij wie je bent (en daardoor heel wat stress veroorzaakt) de nodige tol kan vergen van je lichaam.  Daarnaast het prille moederschap, het functioneren in een nieuw samengesteld gezin die ook uitdagingen met zich meebrengt en alle andere rollen die ik te vervullen had het gewoon te veel werd.
Nu terugblikkend, heb ik jaren de symptomen die mijn lichaam me gaf genegeerd en geminimaliseerd.

Mijn persoonlijk motto was toen doordoen en niet plooien maar dit is intussen achterhaald.
Ik ben door deze ziekte bewuster moeten/willen gaan leven…alles afwegen.
Niet altijd toegeven aan mijn hoofd want die wil vooral nog doorgaan maar vooral luisteren naar mijn lichaam.

In mijn coachings werken we rond bewustwording, verbinding en zelfinzicht.  We gaan samen behoeften en verlangens onderzoeken en meer aandacht geven.
Hierbij speelt zelfzorg ook een belangrijke rol zowel op emotioneel, mentaal en fysiek vlak.
We hebben maar 1 lichaam draag er zorg voor.

EllenMigrode

Opleidingen:

Gecertificeerd coach/counselor aan de academie voor coach en counselling in gent.

Gecertificeerd stiefoudercoach www.stiefplan.nl

Gecertificeerd Loopbaancoach bij Your Coach in Gent.

Gecertificeerd Stress -en burnoutcoach bij Open Mind in Lievegem